Dreams about London

Drömmar värda £1 400 får man ha


Bad week > good comics

Ja, veckan började väl inte direkt som vanligt efter den här helgen, så därför tänkte jag liva upp med vår allas favorit Cyanide & Happiness.

Tankarna rusar

Jag hade kunnat skriva en låång text om mina tankar occh känslor om det som har hänt i Norge men jag tror inte att någon skulle orka läsa det. Istället ber jag er ännu en gång att läsa det här blogginlägget. Emma är en mycket stark person som inte bara räddade livet på sig själv, utan många andra.

Finner inga ord

Det som har drabbat vårat grannland Norge är helt ofattbart, overkligt. Jag finner inga ord. Läste en blogg skriven av en av de lyckliga (alltför få) som överlevde massakern på Utøya och jag kunde inte sluta gråta. Det känns så overkligt att något sådant kan hända utanför filmduken. Kan inte beskriva hur ledsen jag är för offren, för de anhöriga, för Norge.

Foto: Andreas Hillergren

På norges stadsministers uppmaning är det en tyst minut i Norge och i Sverige kl. 12 idag. Följ det direkt via SVT.

Betalar med lunch

Idag kom papi hit och skulle sätta upp en lampa i mitt badrum, ser för sjutton ingenting när man duschar. Får raka benen på känsla typ. Den enda belysningen jag har där inne är den som sitter ovanför spegeln. Som betalning fick han lunch, spagetti bolognese (låter lyxigare att säga det italenska namnet) och kanelstekta bacon(!) faktiskt riiktigt gott.

Det visade sig att det var krångligare än han trodde att koppla in lampan så han kommer tillbaka imorgon och fixar resten, då bjuder jag på en personlig favorit, tagliatelle med vitlök och räkor. Kan slänga upp receptet om ni vill det.

Här skulle det vara en bild på min nuvarande badrumsbelysning, men jag hittade ingen, hihi.

Oplanerat

Igår när jag skulle parkera bilen efter jobbet hörde jag att någon ropade på mig, såg att det var en gammal barndomsvän. Jag parkerade, bytte om och gick ner och gjorde dem sällskap. Emma bjöd mig på drink och Carro var redan lite lullig för dom hade suttit där sen fem. Vi drack upp och gick vidare till Pipes där vi tog en öl sen ville dom två ut och dansa så vi hamnade på Jönköpings "yngsta" dansställe. Med det menar jag att folk är 15 och uppåt, oja.

Sen skulle vi träffa en gemensam kompis, Carro hade tappat sina kort och leg och Emma kom bort. Herrejisses vilken avslutning. Jag och Carro satt säkert i en timma på Sibylla och försökte få tag i Emma för hon skulle åka med henne hem. Carro hittade en sovplats och jag gick hem, Emma hittade vi aldrig. Det visade sig sen att Emma var utanför Centrum och letade efter oss fast ingen av oss fattade det i hennes SMS.

Aja, en riktigt rolig kväll var det i alla fall :D

Brist på annat

I brist på annat satte jag mig och pillade lite med min bloggdesign. Det blev en ny header och ett nytt typsnitt på texten. Texten på min header är ett citat från Walt Disney som jag bara tycker är så underbart vackert. Blev även lite småplock i den högra spalten. Jag är förresten inte helt säker på om det nya typsnittet är okej, vad tycker ni?

Na na na jag städar

Jag vet inte varför det är så himla suddigt, gjorde om det 5 gånger men var suddigt varje gång.. :(
Men det är väl likabra för då ser man inte allt damm, hih.


The Only Way Is Essex - länk till hemsida
En nystädad lägenhet - länk till inlägg

Polaroid appar för Android

Blev så inspirerad av bilderna i mitt förra inlägg att jag var tvungen att se efter om det inte fanns någon awsome fotografi app för min HTC Wildfire. Hittade 3 intressanta redigeringsappar som jag testade;

Retro Camera 2/5
+ Skönt annorlunda att man inte väljer effekter utan mellan olika kameror.
- Det inte går att välja bilder från mobilen utan måste ta nya med appen.


Vignette Demo 4/5
+ Kul idé att man kan använda appen som kamera och att det finns så många redigeringstillval.
- Jag hittar inga förhandsvisningar för effekterna vilket är ett minus, man får testa sig fram.


roidizer 5/5
+ En simpel och okomplicerad app. Bilden omvandlas till en polaroid som det går att skriva på.
- Det enda minuset är egentligen att effekterna är så få men då skulle nog appen bli för mycket.


Polaroid

Visst har ni med märkt att många redigerar sina bilder i polaroidstuk och visst är det snyggt? Man blir så inspirerad, så pass att jag funderar på att köpa en! Hur smidigt är det inte? Tar ett kort och snap(!) så skrivs det ut. Man skulle ju kunna göra underbara scrapbooks eller fina kollage man kan sätta upp på vägen... Oh... (Låt det bli den 25:e nu)

Sommarens bästa låt

Rihanna slår aldrig fel och denna reggaedängan slår rakt in i sommarhjärtat. Att sedan videon är helt underbar med hennes långa röda hår är en bonus.

Hittade min sladd = Bildbomb!

Första bilderna är från när jag, Lee och Albert grillade och kastade macka på Ölands brygga vid Vättern. Resten är från Skåneland. Jag vet, det blev inte så många bilder det här året.
Noooooo!

Har tappat bort sladden till min kamera så blir inga bilder tills jag hittat den :'(

Kort inlägg

Kom precis hem till kära Jönköping igen efter nästan en hel vecka i de södra delarna av landet. Jag är faktiskt lite less på att köra bil nu och det ringer fortfarande i öronen efter den höga musiken i bilen. Jag hinner inte slappna av än för jag har fått i uppdrag att storhandla till mina föräldrar som precis satt sig i bilen på väg hem från flygplatsen efter två veckor i Grekland, nä, jag är inte avis.. alls!

Vi hörs senare med lite bilder och sånt därnt. xx

RSS 2.0