Ny design

Ny vårig design och "blogsign", vad tycks? :)

Johan Olsson!

Vi tog medalj även på OS sista dag! Härligt, Johan Olsson, och grattis till bronset!

Hittade förresten ett roligt citat på Aftonbladet;

”Det Northug har gjort i skidspåren, hade Svan gjort med ett par brädor och ett paraply”


Hektisk kväll

Vi hade en riktigt hektisk kväll/natt i Husets garderob igår. Det var väldigt mycket folk och helt plötsligt hängde inte galgarna i nummerordning, det var stressigt men vi redde ut det. Jag fick till och med lite dricks :D

Det var sjukt stressigt men jag tycker ändå att vi gjorde ett bra jobb trots att vi under en stund hade ingenstans att hänga jackorna, det va proppfullt så vi kastade ner alla galgar som var i vägen på golvet så det såg ut som helvete när Huset stängde, haha. Det låg galgar överallt, men det tog oss knappa timmen att städa upp. Vid halv fyra kom Andreas och sa att nu var det dax att gå hem för klockan var mycket, kände mig som tolv år igen och mamma kommer in i rummet och säger att det är sent och jag måste sova :)

När jag kom hem på natten där runt 5, halv 6 så sa pappa att vi hade fått ett bron i herrarnas storslalom! Så nu har Sverige då 5 guld (Kalla, Ferry, Hellner, Längdskidlandslaget och Curlingdamerna), 2 silver (Haag x2) och 3 brons (Anja, Olsson och Myhrer).

Myhrer tar emot sitt brons.


Curlingdamerna.

Idag är det sista dagen av OS och vi har bara en till svensk tävling att titta på;

18.30 - Herrarnas 50 km massstart
Marcus Hellner, Johan Olsson, Anders Södergren och Daniel Rickardsson

Sen för de som vill se Ishockeyfinalen mellan Kanada - USA så börjar den kl. 21.15. Vilket lag ska ni heja på?

CURLING GULD!

expressen.se

En riktig rysarmatch som jag såg slutet på när jag kom hem inatt, så jävla gött att slå hemmanationen och storfavoriten Kanada och försvara vårat guld från Turin!

Idag är det storpremiär för Huset, det var lite halvpremiär igår och det var rätt mycket folk på after work :) Det kommer bli döstressigt i garderoben men tji den som ger sig :D Ses vi ikväll?

Kommunikation

Efter väldigt dålig kommunikation från våran chef på Huset ringde vi till den högste tuppen och han fick vi bannemig ett besked av; 13.00 ska vi infinna oss i lokalerna och det blir en nyöppning redan idag, jag är supertaggad :D vet dock inte om det är för allmänheten eller bara inbjudna gäster men antar att jag inte kommer åka hem emellan städningen och öppningen så om ni vill dit ikväll får ni helt enkelt gå förbi och kolla läget :) men antar att det är för allmänheten också. Nu måste jag göra mig i ordning och packa ner lite extrakläder om jag ska bli där hela natten, puss :)

OS hockey, vad är det?

Har inte alls varit någon bra OS hockey dag idag, usch, det är så man skäms lite.. Tre Kronor kan vinna mot Slovakien men de visade inte någon vilja tycker jag, bara att jämföra skottstatistiken med målen gör att man blir antingen vit i ansiktet av skräck eller röd i ansiktet av genans, jag menar 4 mål på 13(plus minus vet inte exakt) skott?! Och nu damkronorna som, ja, alltså.. inga kommentarer men dom kämpade, fast för sent. Dessutom gjorde den lame kommentatorn på Eurosport matchen så sjukt tråkig! Man var inte alls inne i matchen och så taggade som man nog varit om man sett den på SVT i stället. Men eftersom SVT eftersände matchen orkade jag och far inte se den i repris typ så vi såg klart den på Eurosport.


Grattis till våra curlingdamer i alla fall som har tagit sig till final och spelar mot värdnationen Kanada kl 00.00 imorgon, alltså natten mellan fredagen och lördagen. Slänger även upp en härlig bild på grabbarnas medaljcermoni inatt :)


50/50

Första halvan av dagen idag låg jag i soffan och i sängen - framför TVn, sen kände jag att nej, här kan inte ligga och vänta på ingenting. Fick för övrigt reda på att jag inte behövde jobba idag. Så jag gick ut och skottade(!), japp, det gjorde jag och passade även på att göra en snölykta. Herregud, en sådan har jag inte gjort på ett antal 10 år! Så nu hoppas jag på att mina föräldrar blir positivt överraskade när de kommer hem :)

Vill ni ha dagens OS schema? Värt att titta på;

18.30 - Anja åker storslalom

20.00 - Damernas skidstafett, Anna Haag är den enda som inte deltar.

21.00 - Damkronorna spelar mot Finland om bronset.

Pancakes for breakfeast

Va sjutton hände i morse? Det var en himla tur att jag sov mig igenom det mesta av matchen, det var ju knappt värt att kliva upp för, eller det var inte värt att kliva upp för. Tacka vet jag curlingkillarna som vann igår i alla fall och till stafettlandslaget som tog guld så att man har något att glädja sig åt idag. Åt pannkakor till frukost med för att dränka min sorg, usch, hur kunde det här hända?! Vi är för sjutton regerade OS-mästare! Orkar inte tänka på det något mer nu, bara att fokusera på Anjas storslalom som blev framflyttat till idag 18.30.

Vet förresten inte om det blir Huset idag, vi kanske får ta allt plock osv imorgon, vet efter 13 :) Puss!

GULD GULD GULD GULD!

Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner, äntligen! Vi har inte haft en stafett medalj sedan 1988, och det är ett bra antal år. Och det var ändå inte det bästa av allt, dessutom knäppte vi den självgode norsken Petter Northug på näsan, han som sa, citat "Sverige hänger inte med i mästerskap", tji fick han och vad sur han var efter målgång, sjuukt härligt att se hans arga, förbannade blick :D

expressen.se

Snart ska vi heja fram Anja till en medalj plats i Storslalomet, hoppas att det inte flyttas fram för långt i tablån, så långt att de måste köra andra åket imorgon. Det är framflyttat på grund av den tjocka dimman som ligger över Whistler Creekside.

Idag gick det förresten superbra på Huset, vi städade som attan och fick fram tre barer under all smuts och damm. Vi blev supernöjda över det :) Får se när/om/hur vi ska in imorgon för det ska komma en massa hantverkare för möblerna ska i ordning, sista elen ska fixas, allt ska vara färdigmålat och alla varor ska komma. (Sprit für alle). Hoppas att vi kan öppna på fredag, vi satsar på det men ska jag vara ärlig så är jag väldigt tveksam, men lördag blir det i alla fall och då hoppas jag att vi syns där ;)

Utanför pallen

Tyvärr blev det inga medaljer för Sverige idag. Jag tyckte att vi var förlorade på skidskytte stafetten redan efter andra bytet.. Och inte vann vi över Norge där heller, för det hade ju varit en seger i sig. Vår största medalj chans tyckte jag vi hade i form av Anna Holmlund i skicrossen som tog sig enda till semifinal. Det var ett tappert försök och hon ska ha cred för det :) Imorgon har vi bland annat herrarnas skidstaffet med Markus Hellner.

Nu sitter jag och tittar på ett inspelat avsnitt av Ponnyakuten, supergulligt. Det är ett gäng barn som är på ett specialridläger och har olika porblem med sina ponnies de får hjälp med. Bland annat så har Maria Gretzer (hoppryttare) och Jan Brink (dressyr ryttare) varit där och hjälpt, tränat och gett råd till barnen :)

Imorgon är min första arbetsdag på Huset, nu ska det ställas i ordning :) Så vi hörs nästa gång imorgon kväll. Ha en fin dag och tagga OS imon! Haha. Ska förresten göra mina naglar hos Monica på måndag, äntligen! Ska försöka ta tag i det här med nagelbitandet igen, nu ska jag försöka.. igen. Hoppas det går lika fint som i somras.




Ni får ursäkta pose bilderna men det är i alla fall bilder där jag har långa naglar :)

Äntligen!

Nu kommer 3D bion till Jönköping! Äntligen säger jag. Jag såg ju Avatar i 3D i London och det var helt fantastiskt, det ger filmen ett helt nytt liv. Läs Jnytt's artikel här.

Kvällens OS-program

Idag har jag koll på OS, det enda övriga inplanerade jag har är att åka ner till arbetsförmedlingen och lämna lite papper.

18.30 - Herrar Storslalom, första åket
Markus Larsson och Andre Myhrer.

19.30 - Damer Skicross, tidskval
(22.00 - åttondelsfinal)
(22.30 - kvartsfinal)
(22.50 - semifinal)
(23.05 - final)
Anna Holmlund och Magdalena Iljans.

20.30 - Damer Skidskytte Stafett, 4x6 km
Elisabeth Högberg, Helena Jonsson,
Anna-Maria Nilsson, Anna Carin Olofsson Zidek

22.00 - Herrar Storslalom, andra åket
Markus Larsson och Andre Myhrer.

23.00 - Herrar Curling, Sverige - Danmark

Jag ser fram emot skidskyttet och hoppas för allt i världen att Helena Jonssons självförtroende inte sviktar!

Inte uppdaterad

Idag har jag inte alls varit uppdaterad på något om vad OS heter.. Sorry! Har liksom inte varit hemma på hela dagen. Visst såg jag hockeyn i morse och fy fan va gött med vinst, vi totalt körde över dom finska pinnarna! :D Hörde att vi vann curlingen på både herrsidan och damsidan, härligt!

Vad har jag då gjort resten av dagen? Jo, jag kollade ju som sagt på hockeyn, sen så sov jag någon timme innan jag klev upp. Efter frukost och en dusch åkte jag upp och undsatte sjuke Albert med diverse mediciner och sedan åkte jag ner till bibblan och lämnade tillbaka två böcker jag ändå inte läst. När jag tagit mig igenom stadsgatorna som för övrigt var som att köra i mjukglass tog jag mig upp till HV71 och hämtade lite papper.

Bjuder på en gammal moppebild. Min lilla Puch <3

Sen gick jag lite på A6 men hittade mest skor jag inte hade råd med sen åkte jag hem, åt, strök, hämtade mamma, sen var det dax att åka in till stan igen för att gå på "audition" på Huset som för övrigt gick bra, så inom kort ser ni mig i garderoben ;) Ska jobba på onsdag och torsdag och ställa allt i ordning, städa, diska nya glas, ta emot nya varor osv. blir nog att jobba fredag dag med samma sak sen på kvällen är det förhoppningsvis premiär och på lördag har efterfesten.se premiär för sin nya "Club Moon".

Det blir mycket jobba i veckan så det är lika med att uppdateringen blir dålig men jag kommer gråta om jag missar för mycket på OS! Tur att det går på kvällar :) Puss på er!


Förresten tog vi hem ett silver i damernas sprintstafett, heja! :D

Anna Haag och Charlotte Kalla tog hem det andra svenska OS-silvret.

Imorgon bitti smäller det!


Kvällens hålltider

Som vanligt har jag full koll på kvällens OS-program;

18.15
Herrarnas Skicross, tidskval
Lars Lewén och Tommy Eliasson är svenska favoriter.

18.30
Herrarnas Superkombination, störtlopp

Markus Larsson och Hans Olsson.

20.00
Herrarnas Skidskytte, masstart 15 km
Björn Ferry är helt klart storfavorit.

21.15
Herrarnas Superkombination, slalom
Markus Larsson och Hans Olsson.

21.45
Herrarnas Skicross, kvartsfinal
ev. Lewén och/eller Eliasson.

22.00
Damernas Skidskytte, masstart 12,5 km
Anna Carin Olofsson Zidek och Helena Jonsson är våra medaljhopp

ev. 22.05 Skicross, semifinal
och 22.40 Skicross, final
(ev. med deltagande svenskar då alltså)

23.00
Curling, Sverige - Norge

Sen, sen, ja klockan 06.00 i morgon bitti smäller det! Tre Kronor möter Finland i en förhoppningsvis underhållande match, ska ni se den? Jag har inte bestämt mig än.


Ännu mer snö

Jadå, det snöade som bara den i natt och nu märks det inte att pappa var ute halva dagen igår och skottade.. Så nu ska han vara ute halva dagen igen och skotta.

Hoppas ni inte är insnöade eller nått, vi får inte ut våra bilar..

Svenskt medeljregn!

Sverige tog ytterligare två medaljer i herrarnas dubbeljakt! Ett guld och ett brons efter ett mycket imponerande lagarbete, grattis Marcus Hellner till guldet och grattis Johan Olsson till bronset!

expressen.se


svt.se

Nu har Sverige 3 guld, 1 silver och 2 brons;

Björn Ferry - GULD


Charlotte Kalla - GULD


Anna Haag - SILVER


Anja Pärson - BRONS

Och fler medaljer lär det bli :D

Den historiska vintern 09/10

Bilder från idag i trädgården;

Baksidan, pappa har skottat duktigt :)


45+ cm, taget vid enarna på baksidan.


Jag i snöhögen på framsidan som går mig till midjan.




Norrahammarsvägen döljer sig under en vit slöja och trottoarerna ska vi inte tala om..


Pappa ser glad ut när har skottar fram bilarna :)

Mätte snön i trädgården, låg på 45-55 cm.


Våran kyrkobänk gömd där under snön och utegrillen som är nästan helt täckt den med.


Snöhögen brevid dörren mätte jag till hela 162 cm! Den är alltså högre än mig!

Hörde även på radion att en bit av taket på A6 riskerar att rasa in och samma med taket på Smedjehov.


Snö, snö, snö och ännu mer snö

Baksidan och som ni ser så är nästan tunnan helt fylld.


Köksfönstret... Ska nog ut senare och ta lite mer bilder. Hoppas ni mår bra i snön :)


"JAAAAAA!!"

Så lät det i vårat vardagsrum för bara en stund sedan. Tror nog att alla förstår varför men för er som inte gör det - Anna Haag tog SILVER i damernas Skiathlon!! En sån jätteprestation av Haag som ju stått lite i skuggan av Kalla. Ja, stackars Kalla ja, en pååkning bakifrån som resulterade i ett fall förstörde hela hennes tävling, men nu är det bara att ladda batterierna till nästa lopp! Och stackars Järbyn, först Anja och nu han. Det får verkligen inte bli någon vana hos svenskarna att krascha. Hoppas han är mer okej än vad det ser ut som (se här).

Hoppas nu Sverige tar Vitryssland i hockeyn, annars är dom fett pinsamma!! (3-2 i skrivande stund)

Anna Haag kör mot silver! svt.se


T.G.I.F.

T.G.I.F. = God It's Friday, och det menar jag. Efter 3 dagar i en lastbil är jag rätt öm på mina mjuka ställen såsom rumpa och rygg, men någon gång måste vara den första :) men nu har jag haft min tid i en lastbil, ska faktiskt bli skönt att kommer ner på "marken" igen, fast måste erkänna att jag hellre krockar med en lastbil än med en personbil. Tre dagar räckte gott och väl, kliva upp strax innan 06 för att sen sitta i en lastbil precis hela dagen tills man kommer hem runt 18 och då är det mat och OS och sen är det att sova, för jag har märkt att det räcker inte att sova 3h på en natt..

Här kommer i alla fall några glömda bilder från de två föregående dagarna och på tal om annat så ahr jag som vanligt full koll på kvällens OS schema;
  1. 20.30 - Herrarnas Super-G
    En av svenskarna är Järbyn.
  2. 21.00 - Tre Kronor spelar mot Vitryssland (kommer ni ihåg Salt Lake City och Salo..?)
    Jonas "Monstret" Gustavsson vaktar den svenska borgen.
  3. 22.00 - Damernas Skiathlon (japp, samtidigt som hockeyn så det blir att zappa)
    Fyra svenskar varav två är Kalla och Haag.
Och så då till bilderna, hehe :)

Torsdagens fika bestod av hallonmuffins, mums.


Checka in dessa istappar, imponerande, speciellt den stora isklumpen till höger.


Lastbilen på terminalen, lite reklam för Hovslätts Bussresor ;)


"Itta pappa! En tjaktoj!"


Åka lastbil

Anledningen till den väldigt dåliga uppdateringen idag är för att jag spenderat hela min vakna tid (fram tills nu) i en lastbil. Mammas chef ringde mig igår och gav mig uppdraget som innebar att hjälpa en ny chaufför på jobbet, med kartor och GPS och sånt. Hade en jättetrevlig dag men nu är jag en hel massa trött, hungrig och grinig.. Har lagat mat till mig själv idag, matlåda, för ska åka lastbil igen, ris, kycklingklubba och currysås blev det. Jag känner mig jättevuxen nu. Tog lite bilder när jag satt och väntade på att han skulle lasta ur bilen.


En massa backspeglar behövs :)

Vår käre vän GPS:en.


TruckmanneN haha, söt.


Tycker jag ser ut lite som ett troll, haha.

Men nu, ska jag titta på OS! Det är ju damer och herrar sprint och Anja åker, kan tyvärr inte se Tre Kronor som börjar 01.30 inatt för jag måste gå lägga mig hyfsat tidigt för att orka upp 06 imorgon bitti..


SBX

Jag och pappa satt spänt och följde Snowboard Cross finalen igår, vi har i varje heat valt en färg att hålla på. Det är fyra åkare i varje heat som har var sin färg; gul, blå, röd och svart. De kör på en kilometerlång bana med snäva svängar och gupp och de två första i varje heat går vidare tills man till slut står i finalheatet och fajtar om pallplats. Vann gjorde amerikanen och regerande OS-mästaren Wescott som väldigt snörpligt tog ifrån Kanadas Robertson guldet, och på tredje plats fick vi faktiskt en europée, fransmannen Ramoin som för övrigt bara är 21 år gammal.

Imorgon är det dax för damerna att köra, kommer ni ihåg förra finalen i Turin? När amerikanskan Jacobellis förr på målsnöret för att hon skulle stajla? Imorgon kräver hon nog revansch för den pinsamma missen för två år sen.

Såg även i förmiddags att damkronorna vann sin måste match så nu är det semifinal nästa :D


Tänkte under dagen att göra min header lite mer OS inspirerad, får se hur det går :)

En bild säger mer än tusen ord

Grattis Charlotte Kalla till OS-guldet och Sveriges första OS-medalj.

aftonbladet.se


expressen.se


dn.se


Vancouver 2010


Give the world some love


Stöd Rädda Barnens arbete på Haiti genom att SMS:a 10KATASTROF för att skänka 10 kr eller KATASTROF för att skänka 50 kr till 72950.

14/2 2010


Bildbomb från gårdagen

Mycket trevlig kväll igår, har inte druckit "ordentligt" sen juldagen (ja, jag var typ nästan nykter på nyår) så alkoholen slog till rätt fort, och förresten - blanda aldrig vin med sprite, fy fan.

Johanna och Becka spelar Singstar.


Ölspelet såklart :)


(Jo)Hannah & Johanna(h) haha


Jag, Johanna och Becka..

.. och Frida.


Sötmanda och Sötbecka :D


Tjejkväll

Sitter hemma hos Johanna, jag hon och Becka gör oss i ordning inför en tjejkväll hos Frida. Tropa igen då alltså :) Det blir lite fin fin Koeningmosel och Singstar. Får se om det blir krogen senare, Centrum då alltså, skulle vara kul, tror jag. Haha. Kan inte riktigt bestämma mig ikväll. Är inte direkt partyklädd men det lär funka endå. Hörs imorgon, har kameran med mig, puss!






Duktig

Känner mig duktig och lite nyttig idag faktiskt. Har gjort klart allt mamma ville att ajg skulle göra, bland annat att dammsuga övervåningen och nu sitter jag faktiskt inte framför TVn(!) utan jag har "dockat" datorn till min skärm, tangentbord och ljudsystem :D Så nu sitter jag och dunkar musik genom ordentliga högtalare samtidigt som jag målar naglarna. Visst är jag duktig? Snart blir det lunch, börjar bli hungrig - fläskpannkaka, mums!

Förresten var mina jordnötskakor väldigt uppskattade av pappa = jag är stolt, haha.

Kokostoppar

Efter att doften av jordnötskakorna gjort mig helt snurrig bestämde jag mig för att dölja den med kokos och choklad! :D Så det blev att slänga ihop en dubbel sats kokostoppas som jag även rev ner lite choklad i, mums. Ska även doppa dem i choklad sen när de har svalnat. Kokos + Choklad = Sant.

Gjorde en dubbelsats som på ett recept som skulle bli 24 st på, alltså skulle detta blivit 48 st men det blev 16.. Hmm..


Jordnötskakor

Igår la jag en kakbok i pappas knä och tvingade honom att välja en kaka jag skulle baka idag, till honom då mest. Blev jag förvånad över att han valde jordnötskakan? Han har munchies för jordnötter alltså :) Så nu står jag i köket och bakar en dubbel sats och har puttat in de första två plåtarna i ugnen. Dom kommer bli stora så det är 4x3 på varje plåt och det är mer än halva smeten kvar. Mina fingrar luktar jordnötter efter att jag har stått och hackat 6 Vegas-påsar med nötter, haha. Dessutom luktar det jordnötskaka i hela huset så far min blir nog lycklig när han stiger innanför dörren ikväll :)


Flytt och skoltiden

Känns som att alla flyttar ifrån mig i mitt liv. Det började med Lee i lågstadiet då hon flyttade äända ut till Ölmstad och på den tiden när man var runt 10 år var det jättelångt! Men deras flytt resulterade faktiskt också till att alla syskon Collins och jag började på ridskola, och där hängde jag ju kvar i ungefär 8 år. Sen var det Monicas tur att flytta, inte lika långt, men Huskvarna är en bit. Sen slutade man 6:an och skulle börja på en helt ny skola där man inte kände en kotte, hade bara Boel men vi höll bara ihop halva 7:an sen blev det "tjarv på linan".

Högstadiet innebar ju också en massa nya fina vänner, vad skulle jag ha gjort utan våran helt underbara klass?! Alla kom så bra överrens och 9:an var nog ett av mina bästa skolår. Har kontakten med nästan alla tjejer från klassen fast vi inte träffas så ofta längre efter, får ta och ta tag i det. Sen var det även dax att skiljas från 9 Sydney. Tror inte det var ett öga torrt på skolavslutningen, till och med våran mentor fällde en tår :)

Jag och Emma på skolavslutningsfesten hos Sanna i nian.

Gymnasiet, alla skiljs åt. Vissa flyttar till andra städer och länder medan några stannar kvar. Johanna som är en av mina bästa vänner for upp till Linköping för att gå på ett hästgymnasium och Lee, älskade Lee, flydde landet och började plugga i Frankrike. Jag stannade i stan och började på John Bauer gymnasiet. Helt ny klass, helt nya människor. 1:an var en enda stor gruppering bara för att splittras upp i två linjer i 2:an - Samhäll Idrott och Hälsa Idrott. Svanhamn, det var vårat nya klassnamn och till min förtjusning(?) började tre av mina barndomsvänner från min gamla Hovslättsklass i min klass - Simon, Daniel och Marcus.

Svanhamn blev Trolloxen och helt plötsligt var vi inne på vårat sista år i skolan! Det var ett roligt, hektiskt och helt underbart år! Tror ingen kan säga att Trolloxen hade ett tråkigt år och lärarna älskade oss (hoppas jag). Vi levde livet och studenten närmade sig med stormsteg och våran nedräkning i klassrummet minskade också. Det blev maj och studentbal, det blev juni och en massa dumheter såsom camping på Elmia och dareweek. Har inga bilder kvar från någonting det året sen min hårddisk krashade men har kvar minnena. (Bilderna från bloggen är tagna från min bilddagbok.)

Skolresa till Sälen.


Phille och jag på balen.


Trolloxen i Stadsparken


Våra snygga dareweek t-shirtar "TROLLOXEN STUDENT 2009".


Ett av uppdragen under dareweek; att grilla i en rondell.


Camping på Elmia med den andra samhällsklassen och hälsa idrottsklassen.

12 juni. Studentdagen. Skoltidens lyckligaste dag. Behöver inte säga mer för det var helt perfekt.


Champangefrukost hos Jossan.


Den sista skolavslutningen.


Innan utspringet :)


"För vi ska ta studenten!"


Lyckliga Trolloxar :D


Flaket :)


Citerat från Beijer när vi var i Sälen.


Efterfesten på Sliver, jag, Jossan och Ellison.

Nu ska jag sluta vara nostalgisk och avsluta detta inläggeet med några väl valda ord; 2009 gjorde 12 år i skolan väldigt värt.


Inför OS...

.. har vi den här vackra tabellen att beundra. Sjukt skönt att komma upp i toppen innan uppehållet. En riktig självförtroende boost :) Den 12 februari tänds OS-elden i Vancouver, heja Sverige! Kommer sitta uppe för att se hockeyn och damernas curling och självklart, skidskyttet! Vad kommer ni sitta uppe för?

Bilder!

Här kommer lite bilder från ridturen i Tenhult :)

Frida och Sickan


Vad tycker ni om min snygga, färgglada ridjacka? Haha.




En av de andra hästarna var också pose-villig.. eller nått, hah.



Igår var jag, Albert och Magnus på äventyr igen. Vi pulsade genom lårdjup snö(!) för att endå inte hitta rätt för att sen va tvungna att gå tillbaka i den lårdjupa snön igen, jag gav nästan upp och la mig ner för det var sjukt jobbigt! Som att gå i djup sand, fast värre. Vi hittade till slut det vi sökte men inte mer än så. Blev ingen direkt äventyrlig kväll, mest.. blöt och frusen. Det var kul endå :)





Kan tyvärr inte avslöja för de som inte vet vad det här är för något för då blir det ett himla spring där igen..

Bilder?

Jo, jag vet. Har inte blivit någon uppladdning av bilder idag, har varit lat hela dagen. Kanske kommer dem ikväll eller imorgon. Den som lever får se ;) Bjuder istället på en bild av världens bästa mjölk (förutom den engelska som är helt underbar!)


Ikväll ska jag leka med Albert och Magnus. Puss.

Is

Idag var jag och Johanna och besökte Frida i Tenhult för att rida hennes islandshäst "Sickan". Det började med att vi fikade i ungefär 2h innan vi kom på vad vi kom dit för och jag lovar er, det var sviiiinkallt! Mina fötter frös till is, mina stackars tår. Det var kul att vara i ett stall igen, det är en lugnande miljö för mig :) Sen var det dax att sitta upp och jösses vad bred han var och en hel massa man hade han, som ett lejon :D Jag skrittade några varv och sen travade jag några steg innan han kom upp i tölt, shit, vilken känsla! Jag log jättebrett och skrattade, helt underbart, det var verkligen värt att vänta 9 år på detta! Att sitta på en töltande islandshäst måste vara en av de bästa upplevelserna jag har haft på hästryggen, ska verkligen göra om det! Jag tog lite bilder i stallet men Johanna glömde helt bort att fota och filma när jag red. Jag lägger upp bilderna imorgon för jag måste ladda kameran.

Efter 4h var det dax att åka hem, då ringde Jesper och undrade om jag ville jobba. Så jag hade 2h på att ta mig hem, äta, duscha, klä på mig och köra till arenan. Jag hann, nästan, var 10 minuter sen men det var även Tilda som skulle börja tidigt med mig så det gjorde inget :)

Nu är jag hemma efter 5h arbete, kan lugnt säga att jag har haft fullt upp hela dagen! Så nu ska jag ta det lugnt, facebooka lite och titta på TV. Vi hörs imorgon med bilder, puss!

Söndag

Idag har jag haft fullt upp. Började strax efter 7 på morgonen då jag klev upp för att följa med Johanna till Gällstad där hon skulle titta på ett jobb. Jobbet verkade som gjort för henne och om hon får det tror och hoppas jag att hon kommer att trivas superbra :)

Vid halv ett var vi klara och åkte hem till mig och åt lunch. Mamma hade gjort potatisgratäng med fläskfile, det var mumma! Sen åkte vi hem en snabbis till Johanna för att sedan åka till Tenhult på "ljusparty". En ljusparty är ett hemmaparty dit det kommer en försäljare och visar upp och säljer sina produkter som i det här fallet var ljus. Ni kanske har hört talas om Tupperwareparty eller dildoparty? Det är samma princip. Jag hittade inget som föll mig i smaken i den här gången och framför allt inget som var för min plånbok, det billigaste var ett litet teljus för 99 kr..


Om ni väntar någon sekund så ändras bilden. Lite inspiration till vad man kan göra med den här produkten.

Källa

Imorgon hämtar Johanna mig på förmiddagen för att åka ut till Tenhult igen. Vi ska till Frida och rida :) Haha, det rimmade. Så imorgon blir det inte så mycket bloggande. Kanske om jag tar med mig kameran och tar lite kort som jag kan lägga ut :)

Harry's

Hemkommen efter ett mycket trevligt besök på Harry's. Fick god mat och tittade på inte lika god hockey.. varför dömma bort ett mål och utvisa fel person? Bah. För den som vill veta så blev det vitlöksbröd till förrätt, pasta gorgonzola till huvudrätt och en superb vaniljglass med hallon till efterrätt, mumma!

När vi hade kört hemma alla som skulle köras hem hittade jag mammas botox läppglans, självklart var jag tvungen att prova! Det kändes ungefär som att ha ett pepparmint läppstift på sig. Ni vet sådär fräscht och lite "tinglande" eller som att dra tungan över läpparna precis när man börjat tugga på ett starkt tuggummi :)

Såklart tog jag bilder på detta under, försökte att inte "posa" men mamma kommer nog klaga på detta endå. Förresten så hade jag premiär för mina Loubutin-skor idag! Kan faktiskt gå i dom men lagom tills jag hade kommit utanför dörren märkte jag att det va en slät sula så jag såg nog ut som bambi på hal is när jag halkade fram till bilen, men det gick :)

Skorna :)


Det bästa försöket till att inte posa.

Försökte mig på ett leende, haha. Ser ganska fejk ut.


Okej, lite pose på den här bilden kanske.

Tycker ni det blev någon skillnad? Jag tycker mina läppar blev lite större, men det kan jag ju ha fått för mig eftersom jag vet att effekten ska bli det.

Imorgon ska jag med Johanna till Gällstad där hon ska titta på ett jobb. Vi ska åka vid åtta så det blir upp tidigt. Hoppas att ni har haft en bra lördag, nu ska jag titta lite på TV och sen försöka sova, har ju vänt lite på dygnet kan man ju säga..

Ikväll

Jag har äntligen fått tag i Lee. Hon hade tagit flyget till Malmö, haha, söt är hon. Så hon kommer upp till Jönköping om några dagar.

Nu ska jag klä på mig och fräscha till mig för jag ska in till stan och träffa en kompis och sen vid sex-tiden ska jag till Harrys och se Skellefteå-HV71, heja HV :) Puss!

Lördag

Jag klev upp halv två idag - halv två! Herregud. Men å andra sidan gick jag och la mig halv 6..

Kvällen började med förfest hos Frida, en av Johannas kompisar, på torpa, jättetrevlig tjej och de andra tjejerna som var där med var supertrevliga :) Framåt elva styrde vi mot stan där tjejerna hoppade in på Amore och tog några shotbrickor. Träffade Lollo där med, så himla kul att träffa henne, sen träffade jag även Johanna, Linnea och några till! När tjejerna var belåtna på Amore styrde vi mot Centrum. Hade jättekul trots att jag var nykter :) Är skönt att vara det ibland. Förstår inte hur folk inte kan fatta att man kan ha kul nykter också? Det var skönt att bara kunna sätta sig i bilen och köra hem, istället för att stå och frysa häcken av sig i väntan på en buss som är minst 30 min försenad.

Lee på Centrum förra året.

När jag hade kört hem Johanna och Frida åkte jag upp till Albert en stund och spelade Playstation, fin avslutning på en bra kväll :) Kom som sagt i säng halv 6.

Idag hoppas jag på att Lee kommer, haha, man vet ju aldrig med henne alltså. Ha en bra lördag :)

TV

Japp, sitter (läs: ligger) framför TVn igen med en alltid lika god broccoligratäng i magen. Fått nästan allting gjort idag som jag ska, hängde med Johanna och hennes systers pojkvän till sortergården och sen blev Johanna jääättestressad för hon skulle möta sin mamma i stan vad 14.30 så vi gick aldrig runt Rocksjön, det blev en liten promenix längs vätterstranden istället. Sen hann vi svänga förbi bibblan och jag fick med mig två böcker hem.

Efter att ha ringt till Lee en sisådär 5 gånger svarade hon äntligen! Med besked att hon kommer imon istället, trist, men ska nog hänga på Johanna ut. Blir nyktert för jag har tamejfasen inte råd med att dricka haha.

Nu ska jag fortsätta att titta på TV.. finns för en gångs skull program värt att titta på. Hörs kanske ikväll innan jag åker ner till stan :)

Dagen idag

Idag ska jag och Johanna ut och gå runt Munksjön, duktiga ska vi va! Sen ska jag dra med henne och storhandla, har fått en hel lista av mamma. Sen kommer förhoppningsvis Lee hit. Ska försöka få tag på henne. Sen idag måste jag ringa Svenska Ambassaden i London och fixa med mitt pass.

Nu ropar mamma på att vi måste åka, ska köra henne till jobbet så jag kan ha bilen :) Tjing!

Hockey

Ikväll är det dax för hockey med Johanna, mami och papi. HV71 möter Timrå IK och jag tror på hemmavinst ;) Såhär ser jag ut ikväll i vilket fall, skobilden ser lite wierd ut för skorna är inte knäppta. Ses i vimlet, puss!

Det fina Sabo-armandet jag fick av Frida har premiär idag!


Plus 4 av mina hundra olika armband från London.

De gamla partyskorna från London ska avdammas.


To do

Idag har jag fått en liten lista av mamma på vad jag ska göra idag, söt är hon :)
  • Plocka ur diskmaskinen
  • Dammsuga övervåningen
  • Städa mitt rum
Sen har jag själv lagt till "duscha" haha, nä, kommer inte glömma att göra det annars.
En fråga, varför är "förmiddags TV" alltid såå dååålig!? Finns aldrig nått kul att titta på, får kolla på något i datorn. Nej, nu måste jag få lite gjort.. Klockan är ju snart två och jag har inte gjort ett skit.

Bloggtorka

Japp, har haft bloggtorka idag men det känns dumt att inte skriva någonting alls. Har gjort jättemycket och jättelite på samma gång, precis som vanligt. Har strukit tvätt, lagat alledes för lite mat och suttit framför TVn.

Tänkte istället lägga upp den (enligt mig) bästa McDonald's reklamen någonsin.. eller?


Paradise Hotel final!

Det är nu det händer - Paradise Hotel finalen! Har följt hela serien sen dess början via TV6 play i England och nu på TV6. Det är dubbelavsnitt ikväll och det första har precis börjat, passar på att blogga i pausen.

Dessa tre par är kvar;

Erika och Kristoffer som är det första finalparet.


Jackie och Patrik (Jackie som jag för övrigt hejar på!).
Update: Andra finalparet


Francesca och Pontus.
Update: Utslagna

HEJA JACKIE :D




Update:
Alexander var snäll nog och spoilade vem som vinner på Facebook. Tack, nu är det ju verkligen roligt att titta.. :(


Grattis Jackie och Patrik till vinsten på 250 000 kr :D !



Let's go GaGa

Det är redan den 2 Februari, vart sjutton tog Januari vägen? Vi är redan inne på årets kortaste månad och den här månaden kommer ju flyga förbi snabbare än någon annan det här året. Idag sitter jag som vanligt framför TVn med laptopen i knät. Ska sätta igång och stryka snart och titta på Paradise Hotel maraton, om TV6 bara kunde lägga upp avsnitten! Annars får jag titta på något annat..

Har googlat runt lite på Lady GaGas outfits och jag måste säga att dom är snygga, vulgära, fula och töntiga på samma gång. Jag tror att det bara är GaGa i hela världen som kan "pull them off". Let's go GaGa;


Hennes tre olika outfits på Grammygalan, vad sägs om gult hår som den nya trenden?


Samtliga tre kreationer är gjorda av Armani.


De två sista bilderna är från MTV VMA 2009.


Den här tycker jag är riktigt snygg! Men inget jag skulle kunna bära..


Hon tycker om att leka med olika asymmetriska former.


En mer "normal" klädstil och det klassiska Lady GaGa håret.


En grej som GaGa är väldigt förtjust i är den här kjolmodellen. Vad tycker ni?


Får ju inte missa hårrosetten som GaGa förde in i modevärlden - snyggt!


Måndag

Kom hem från någon timme sen från Friskis. Det var skönt och avslappnade med yoga och sen ångbastu på det efteråt. Måste nog säga att ångbastun är det bästa på hela Friskis! Haha, helt underbart.

Bilden är tagen från Google.

Nu ska jag vara social med mina föräldrar.. typ. Puss!

Friskis

Bjuder på en gammal bild från en dator på Media Markt.

Nu ska jag hämta upp Johanna sen ska vi till Friskis på yoga. Hon känner sig inte hundra men är envis och vill endå träna så jag tyckte vi ju kunde gå på yoga eftersom det inte är så ansträngande. Chill :)

RSS 2.0