Gårdagen i bilder

Här vid stannade vi och tittade kullen där det förmodade "Bajset" ska ligga.


Magnus pillar med sin telefon. Vi diskuterade om vi skulle vända eller åka längre fram för vi kanske var på fel ställe.


Matpaus hos Magnus inför trippen till mentalhemmet.

Har googlat runt lite om psykhemmet och det visar sig att det var en klinik för "obildade epileptiska barn" och även senare för vuxna också. Det lades ner när man började behandla epilepsi tillsammans med andra sjukdomar på sjukhusen och medicineringen förbättrades.

Första mötet med huset. Albert pekar ut vart kapellet och kykogården ligger belägen.


Husets baksida där det sades finnas ett krossat fönster. Men vi hittade fler öppningar som byggarbetare hade gjort.


Det första hålet. Det var sjukt läskigt att se genom Magnus' nighvision goggles. Ljuset var lite grönaktigt och jag tänkte genast på skräckfilmer där man filmar med mörkeskamera, usch.


Tog en bild in men det var inte så mycket att se..


Fönstret vi originally letade efter.


Det stora hålet i väggen byggarbetarna hade gjort. Man får nog ta och bege sig in där snart innan de river stället helt..


Avspärrat.


Väldigt pixlat och suddig bild på huset. Kan jämföras med historien bakom byggnaden.

Vi har redan planerat en ny resa men vi säger att vi väntar tills Lee kommer hem nästa vecka (!). Hoppas jag får till lite bättre bilder då :)
En bild inifrån huset. Inte jag som har tagit. Men det är ungefär såhär det ser ut.

Haunted

Ikväll blev det "impuls-äventyr" med Albert och Magnus. Jag och Albert har sedan tidigare kikat runt på "Jönköpings hemsökta platser" och lite intressanta fornlämningar så vi bestämde oss för att kika in tre av dem ikväll. Vid åtta-tiden hämtade jag upp Albert och vi åkte in till stan och hämtade Magnus. Sedan bar det av mot Lekeryd och fornlämningen "Bajsen". Vi tyckte att namnet lät intressant nog för att platsen skulle besökas. Jag hade inte skrivit ut någon karta men jag hade den i huvudet så vi fick in den i Magnus' GPS på hans telefon. Den skulle ligga brevid en väg mitt ute i ingenstans på en kulle. När vi kom fram till den förmodade platsen insåg vi att vi inte skulle kunna ta oss upp på kullen utan att få snö upp till midjan typ så vi stod mest å tittade på kullen och skrapade isen på insidan(!) av rutorna på bilen.

Efter det nedlåtande besöket i Lekeryd styrde vi tillbaka mot Huskvarna och vidare ut på E4 mot Ölmstad där nästa intressanta fornlämning låg - "Dödaspringet". Det låter ju verkligen som ett berg man har knuffat ut folk på, som offerplats ungefär. Den sista biten av vägen var rätt brant ner till Vätterkanten och det snöade sjukt mycket! Körde i 60 på motorvägen. Tyvärr var det med den här platsen som den förra - det låg på ett högt berg och dit gick sig inte smidigt att ta sig till fots. Vi stannade i alla fall och gick ut ur bilen. Damen som bidde i huset vid vändplatsen öppnade dörren två gånger och smällde igen den, utan att säga nått. Hon blängde bara surt på oss. Jätteskumt.

Vi åkte in till stan igen och stannade till hos Magnus och åt lite inför våran huvudattraktion för kvällen - ett gammal mentalsjukhus för barn.



Till mentalsjukhuset hade vi bara en lätt vägbeskrivning "... efter ca 1 minut på vägen ser ni ett stort gult hus på höger sida." och jag lovar er - det var STORT! Sjukt creepy med igenspikade fönster. Vi upptäckte så snart vi kommit ut ur bilen att stället hade börjat bli en byggarbetsplats. Det var stängsel runt och en skylt med byggföretagets namn och en "Tillträde förbjudet"-skylt. Såklart att vi ignorerade det och pulsade fram till huset. Hade nästan snö upp till halva vaderna, brr, vad det var kallt. "Där är det krossade fönstret" utbrast Magnus och sprang fram och kollade in med sin nightvision. Han var helt fascinerad av stället men jag tyckte att det bara blev läskigare och läskigare. Sen hittade vi ett annat öppet fönster och ett stort hål i väggen som arbetsgubbarna hade gjort. Det var riktigt läskigt. Kolsvart där inne. Vi såg mest grafitti och brädor när vi tittade in men det var fortfarande läskigt för det sägs ligga kvar gamla läkarjournaler och sånt där inne... Barnen som var på hemmet dog allihop i kolera och ligger nu begravda på kyrkogården som ligger precis bakom.

Mentalsjukhuset var helt klart det bästa och läskigaste på hela kvällen, en riktig jackpot. Vi gick dock inte in den här gången, man måste ha ficklampa med sig, det räcker inte med Magnus nightvision. Så vi bestämde att vi ska ta det en annan gång tillsammans med Attarpsgården där det sägs att en gammal piga går igen... Nu blev det ett långt inlägg men ska bara säga att jag tog en hel del bilden men att dom lägger jag upp när jag har vaknat, eller nått. Sen typ. Godnatt :)

Dagens outfit

Dax för jobb om en halvtimme. Gissa vart ;)




Fredag

Idag när jag stod vid rödljuset vid Klosterkung-korsningen kollade jag av vana i backspegeln, och vet ni vad han i bilen bakom gjorde?! Han satt och klippte sina ögonbryn med en kökssax! Alltså vafan..?

I eftermiddags/kväll har jag och Johanna varit på Friskis och haft dans. Det var riktigt kul faktiskt, men några av rörelserna var lite svåra, tar nog några pass att komma in i dom. Många av rörelserna kände jag igen sen min aerobic jag gick på när jag var mindre. Vi bestämde att vi ska gå på yoga på måndag eftersom Johanna inte känner sig hundra och sen ska vi testa på afro-dansen på tisdag. Det känns bra att komma igång med lite träning, och att det inte bara blir gym, gym, gym heller och så är det alltid roligare om man är två :)


Gammal bild på mig och Emma på nians avslutningsfest hemma hos Sanna :)

Nu sitter jag i köket och väntar på att tacosen ska bli klar, mumma! Så det blir en lugn TV-kväll ikväll, rätt skönt. Har faktiskt inte varit ute alls sen jag kom tillbaka från England, får ta tag i det nästa helg. Imon blir det jobb på HV, i "min" kiosk. Dom lär inte bli av med mig trots att jag inte är ordinarie i kiosken, muhaha.

20.10

Hej sötgullungar! Haha. Jag och mamma kom hem för ett tag sen för en riktig storshopping! Fick med oss 3 pappkassar och 2 plastkassa proppfulla! Hela kalaset gick på lite mer än 1 000kr, helt sanslöst.

Det blev dessutom Max till kvällsmat, vi kände oss så duktiga å effektiva att vi tyckte vi förtjänade det :) Nu sitter hela familjen framför TV och tittar på en massa "Gränsbevakarna" avsnitt. Först den australiensiska och nu den amerikanska.

Imon blir det dans med Johanna på eftermiddagen/kvällen och det är det enda jag har planerat imon förrutom att åka upp till Frida och hämta tillbaka mina grejer hon passade på att låna medan jag var i England. Hittade ett hyperbra klipp på tuben! En parodi på Ke$ha - TiK ToK, hur bra som helst. Hur kan man inte älska hans gulliga brittiska accent?!


Uppdatering

Har inte kunnat blogga ordentligt idag för blogg.se håller på att fräscha till sitt utseende. Lite jobbig, men har endå inte så mycket att skriva om. Har varit nere på Hemmakväll i alla fall och lämnat in mitt CV. Tjejen som tog emot det såg lite skumt på mig. Sen var jag på Polisen och förklarade situationen med mitt pass och vi kom fram till att jag själv måste ringa till den Svenska ambassaden i London och be dem skicka hem det till Sverige.. krångligt. Sen har jag varit runt hela stan för att hitta en billig väggalmanacka, men den billigaste jag hittade låg på 79 kr och inte betalar jag det för lite datum på ett papper så det blev inget köp. Fick med mig lite talgbollar med mig från ÖB till fåglarna, heh.

Torsdag

Idag har jag träningsvärk efter en timmes träning på Friskis gym igår med Johanna.. usch. Stel och öm. Sitter nere i TV-rummet och tittar på "Planet Earth - Caves" på Animal Planet.. Hur kul kan man ha? Idag ska jag försöka ta mig ner till Hemmakväll för att lämna in mitt CV sen ska jag dammsuga övervåningen. Men tar nog allt det efter lunch.. Vill bara ligga still just nu.

Tidigt morgon

Gick upp strax efter 5 i morse för att köra pappa till flyget. Så nu har jag Volvon i 24h.. och såp blir det snöovädet på det, värt. Aja, ska stryka lite idag sen ska jag in till Hemmakväll i stan för att lämna in mitt CV :) Eventuellt träna på Friskis ikväll med Johanna också, måste ta tag i att börja träna nu.

Färdig!

.. med städningen i alla fall. Nu är det uppdaterande av CV som gäller :) Slänger upp lite före och efter bilder;




Lägger upp två bilder på det superfina Thomas Sabo armbandet jag fick av Frida med!


Frida har en likadan röd sko berlock i sitt halsband :)

Det här är bara några av de skor jag fick med mig hem;


Nitskorna, partyskorna och Louboutin-skorna :)


London

Innan jag hade tillgång till internet och min blogg i London skrev jag ner en del dagar i mitt block. Tänkte att jag skulle dela av mig av det jag skrev då :)

5/11 -09, tors
Är så jävla förbannad just nu, orkar knappt skriva ordentligt. Hade varit i Camden nu om det inte vore för en (censur) busschaufför. Mitt Oystercard var tomt så jag skulle betala på bussen men han hade ingen växel och jag hade bara en £20. Det kosta £2 (Note: Jag fick alltså inte åka med). Kl är nu 6:29pm och jag, Sanna, Olle och Pasi ska gå på Michael Jacksons This Is It kl 7. Vi kommer precis att hinna. Dessutom går det inte att boka platser och det är det som jag oroar mig för - att vi inte kommer få platser bredvid varandra. Vill typ bara döda någon just nu. (Censur)-BUSSAR!!
- - -
Sitter på tunnelbanan hem. Kl är 10:49pm. Allt gick bra med bion. Inte en själ i salongen när vi kom dit. Reklamen var nästan en halvtimme lång och när filmen började var salongen halvfull. Michael Jacksons This Is It ger jag 3/5. Det var inte så jättemycket personligt med filmen. De kunde ha lagt in någon intervju eller liknande. Filmen var en dokumentär om hans och hans teams förberedelser inför de kommande 50(!) konserterna i London. Man blev lite sugen på att dansa och sjunga med men jag höll mig till att bara digga med.

Efteråt gick vi till Donken - jag och Pasi köpte varsin kaffe. Den lilla storleken här var lika stor som den stora i Sverige! Samma med drycken vi köpte på bion. "Medium" var hur stor som helst! Skulle gissa på nästan en liter, gissa om jag var kissenödig efteråt! Vi bestämde utgång nästa fredag - den 13:e! Blir nog den vanliga rundan med The Ice Wharf i Camden. x

Jag och min "medium" dricka..


Dagens schema

Vaknade vid 12 idag. Skönt. Klev upp och åt frukost och tog med mig datorn ner i TV-rummet och här sitter jag fortfarande, 1h senare. Idag ska jag städa mitt rum, dammsuga, damma och plocka undan - det behövs! Har inte städat någonting sen jag kom hem från London, vilket var ett tag sen nu.. Ska även fixa lite på mitt CV och börja söka lite jobb - kolla runt på Arbetsförmedlingens hemsida och så. Kanske kan ta en föra och efterbild på mitt rum, om jag hittar kameran bland alla grejer, hehe. Hörs senare, puss!


Mina vita naglar :)

Recept - Kräftsoppa

Måste bara säga att soppan var gudomligt god! Till och med hunden tyckte om den, han som är så kräsen, haha. Så jag tänker skriva upp receptet till er!

Kräftsoppa
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
2 stora morötter
1 L vatten
2 st fiskbuljongtärningar
400 g kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
Dill

Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och mjölet i en kastrull. Späd med vattnet och tillsätt buljongtärningarna och krydda med svartpeppar efter smak. Låt det "puttra" en stund.

Tillsätt kräftost, creme fraiche och dill - rör om. Lägg i kräftstjärtarna precis innan soppan börjar koka och servera :)

Försökte få en hyfsat bra bild på soppan men den här ser inte sådär jätte aptitlig ut, heh, fast det var den!

Söndag eller måndag?

Det har varit en riktig slappardag för mig och Johanna, som sov över här inatt. Känns mer som söndag än måndag. Vi hade planerat att gå Rocksjön med Pepsi runt i förmiddags men vi var båda så otroligt trötta att vi inte ens orkade oss ur sängen! Så hitintills har vi legat i sängen, spelar spel på Facebook, Johanna har gått en lite runda med Pepsi och tittat på TV. Strax ska vi börja med maten tänkte vi - kräftsoppa! Ska bli spännande att se hur den smakar. Om ni vill kan jag lägga upp receptet senare?

Bilden är från 2006? tror jag. Jag och Frida på en brygga i Fjällbacka <3

Frida med familj kom hem från Thailand igår! Fick ett superfint Thomas Sabo armband av henne! Lägger upp bild på det senare, och ikväll kommer mormor och morfar hem med! De sitter i bilden från Stockholm nu :)

Rocksjön dag 2

Idag gick jag och Johanna runt Rocksjön igen som sagt. Pepsi var med från början och vi mötte senare upp Annelie för att ta med oss Tella. Det var en lugn promenad utan några problem alls, hundarna var snälla och vi var snälla, haha. Det blir samma runda imon igen! Vi känner oss hurtiga. Vi tar med oss Pepsi och får se om vi får låna Tella imon igen :)

Nu sitter jag och Johanna i varsin dator och spelar spel på Facebook :) Socialt som vanligt. Vi väntar på att Annelie och Hannes ska komma hit med semlor, mums.

Hörs kanske senare under dagen! Ha en fin fin söndag :)

Lördag

Träffade Johanna strax efter 11 vid Rocksjön för att gå runt sjön med Pepsi. Det var cirka -10 ute, men det var superhärligt. Mötte en jättesnäll rottweiler, en konstig jättepudel och en bångstyrig valp. Vi bestämde samma tid, samma plats imon för mormor och morfar blir sena hem. De skulle ha lyft för flera timmar sen från Thailand med har fortfarande inte kommit iväg! De kommer förhoppningsvis hem sent imorgon kväll. Tella, grannarnas hund, joinar oss nog imon med :) Hon och Pepsi kommer jättebra överrens så det ska bli kul. Blir nog en tur runt sjön på måndag med, Tella följer kanske med då också. Tog några bilder under turen idag, blev inte så många men som ni ser så är min nya header från idag. Utsikt över Rocksjön från "spångarna" man kan gå på. Mysdag.

Pepsi nosar i snön och kissar lite här och där :)

Fick efter många försök en hyfsad bild på hunden i alla fall.

En av de bilderna jag tog för headern :) Hoppas ni tycker om den, headern alltså.

Ikväll har hela familjen varit hos familjen Lokko på libanesisk mat. Mycket trevligt! De hade bjudit hit två andra gamla grannar med, har inte träffat dom på evigheter. Ni kanske tycker att jag är osocial som sitter vid datorn, men känner att jag orkar inte med allt "vuxen-prat" just nu. Är inte intresserad av sjukvården eller försäkringar, haha.

Rocksjön med Pepsi

Nu sitter jag framför TVn och kollar på inslagen från Haiti på TV4. Har ni skänkt något? Jag skänkte runt 20 kr på HV häromdagen. En massa £0.10 och en hel del 1-kronor. Även om det inte verkar så mycket för mig så räcker det till en hel del. Jag läse att HV fick in flera tusen på sin insamling, någon som vet mer exakt hur mycket?

Till frukost idag blev det fil(!) och cornflakes. Har nog inte ätit filmjölk det på ett halvår! Till det blev det en macka och ett glas juice :) Men nu måste jag koncentrera mig på frukosten för vid 11 ska jag vara vid rocksjön och möta upp Johanna. Puss på er, hoppas ni får en underbar lördag i solskenet!

Sociala familjen

Just nu sitter jag, mamma och pappa framför TVn med var sin laptop i knät. TVn visar "Hollywood Gigolo" men vi alla tre är helt inne i våra datorer. Emellan mig och mamma i soffan ligger Pepsi och sover. Söthunden.


Vi åt jättegod mat från Chiki Mama innan. Mamma och pappa åt revben och jag tog chicky bits. Sen har vi snart ätit upp var sin godispåse plus en påse chips, haha, mysfamiljen. Ska gå bort det imon på min promenad runt Rocksjön!

Fredag kväll

Jag och mamma sitter i varsin dator framför TVn. Jag vet inte ens vad vi tittar på, haha. Det har varit en riktig slappardag idag, har inte fått någonting gjort. Har ätit pizza, sovit på soffan, ätit pizza och pratat med Lee på Skype. Mamma känner inte för att göa mer än vad jag har gjort idag så när pappa har kommit hem och mormor och morfars hund Pepsi har kommit vid halv 7 så blir det Chicki Mama, mums. Det ska bli kul att Pepsi kommer hit. Har saknat "vargen" som pappa kallar honom. Som jag sa innan så är det handbolls EM ikväll på TV4 kl. 18 00. Sverige mot Tyskland. Så det är vad min kväll består av ikväll; mer "take-out" och handboll. Vad ska ni hitta på?

En härlig sommarbild från 2007, lite suddig men tycker det ger "karaktär" till bilden :)

Imon har jag bestämt med Johanna att vi ska gå Rocksjön runt med Pepsi, hoppas att det är massa snö runt där med, det är så himla mysigt! Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran, har ju lovat en ny, vintrigare, header. Förresten, med header menar jag bilden längst upp på sidan :)

Soffpotatis

Somnade på soffan, vaknade nu 2 timmar senare, men det var en välbehövlig vila. Har ju gått runt och varit trött i några dagar nu, kanske att de här 2 timmarna hjälpte lite i alla fall. Är lite seg i huvudet nu, som man alltid är när man somnar till mitt på dan. Ska vakna till lite sen ska jag ta tag i mitt rum, städa undan mina skor osv sen ska jag måla naglarna. Ikväll är det handboll på TV. Skönt med lite annat än hockey och fotboll :) Puss på er!

Pizza

Kom hem för en stund sen från att ha kört mamma till jobbet. Köpte med mig en pizza från Verona hem. Tycker personligen bättre om Veronas pizzor nu än Santorin sen de sistnämnda bytte ägare.. igen. Kände mig tursam så jag stannade vid Preem och köpte med mig en trisslott hem. Tyvärr ingen vinst på den. Jag tror faktiskt att jag vill ha min pizza nu, har inte ätit någon frukost idag.


Känner mig helt dåsig i huvudet med och trött. Kan inte tänka mig att det är hostmedicinen igen? Brukar aldrig få några biverkningar av den. Kanske blir bättre med lite mat i magen.

HV71 - Linköping HC, 2-3

Dumt resultat. Dum match. Dumma Linköping. Jag var trött av min hostmedicin precis hela hockeyn, allting gick så sakta och allt ljud blandades till ett dovt myller i mitt huvud. Det var rätt skönt endå, att vara i en atmosfär man känner sig trygg och bara.. va. Synd på att HV inte vann matchen men inget kunde göra mig något tröttare. Kommer snart nicka till där jag sitter i sängen.

Imon blir det tydligen pizza till brunch, eller kanske MAX? Tror dock inte att jag kommer ha någon ork att köra ända ner till Jordbron för mat. Tar pizzan när jag kör mamma till jobbet. Det var ett bra förslag av henne. Jag ska även måla om naglarna har jag bestämt. Vita kanske? Känns vintrigt. Har ju haft svart för första gången så varför inte ha vitt för första gången?

Ska även "måla om" i bloggen. Fixa rubrikfärgerna och headern, fast å andra sidan tycker jag om headern, fast jag vill ha en vintrigare. Ska nog ta mig i kragen och ta kort på vinterlandskapet nedanför altanen. Alltså utsikten mot Bårarp. Det blir nog fint. Kanske så att jag till och med orkar ta systemkameran? Ni får helt enkelt se imon. Nu ska jag pilla lite med Facebook och sen blir det sova. Night.

Första inlägget

Hej. Kändes konstigt att inte blogga så jag gjorde en ny blogg redan idag :) Snart ska jag, mamma och pappa på HV - LCH. Designen blir mest samma som på förra bloggen, bara ändrat headern lite fort. Bilden är förresten från Mykonos, Grekland. Har tagit den själv :)

Tar tag i designen när jag har lite mer tid. Är just nu dåsig efter en dos cociliana och har ont i magen av ingen speciell anledning.. det suger. Hoppas hockeyn får mig på humör!


Såhär ser jag ut ikväll, heja HV! :)

RSS 2.0